pátek 28. listopadu 2014

1. Bratr a sestra

Poodstoupil ještě o pár kroků dál, aby pořádně viděl, jestli všechno dobře sedí. Byl až moc velký perfekcionista na to, aby řekl, že je to v pořádku a už to nepotřebuje více upravit. Zahleděl se, zkřížil ruce na prsou a naklonil hlavu na stranu. Chtěl poznamenat, že je to všechno v pořádku a že to tak už může nechat, ale jeho sestra ho předběhla.
"Kašlu na to," odfrklo jeho o deset minut mladší dvojče a slezlo ze štaflí, "je to krásné. Žádnou změnu to nepotřebuje, a jestli si to myslíš, můžeš si to předělat."
Chloé poukázala na štafle, ale když Kasper zavrtěl hlavou, složila je a odnesla pryč. Byla velice paličatá, to měla po jejich matce, asi jedinou věci, kterou po ní zdědila. Kasper po ní měl svou pořádku milovnost a smysl pro dokonalé věci. Byli sice dvojčata, v mnoha věcech si byli na vnějšek podobní, ale uvnitř se zase v mnoha věcech rozcházeli. 
Kasper si projel rukou v tmavě hnědých vlasech a zadíval se na veliký vánoční strom. Letos to jsou první Vánoce, které oslaví bez jejich matky. Bylo to smutné, ale udělat se už nic nemohlo. Kasper zapnul vypínač, aby zjistil, jestli fungují všechny žárovičky. 
Někdo v místnosti vypnul osvětlení na stropě a stromeček ozářil obývací pokoj. 
"Povedl se vám," pochválil ho otec. 
"Aby taky ne," ozvala se Chloé z chodby, "zdobila jsem ho hlavně já."
Kasper se otočil na svou malou sestru, vlasy se jí vlnily až do pasu a velké čokoládové oči upíraly zrak na osvětlený strom vyzdobený do bíla. Po matčině smrti byla Chloé odtažitá, nikam nevycházela a s nikým nechtěla mluvit, začala se chovat podivně a Kasper ji přestával rozumět. Otec ho uklidňoval, že se to srovná a nemusí si o sestru dělat starosti, jenže Chloé začala po nocích mizet z domu a vracet se nad rány. Když chtěl Kasper konečně zasáhnout, všechno se rázem změnilo. Od té doby neztratila jeho sestra úsměv ze rtů. 
V hale se rozezvonil domoví zvonek. Chloé s otcem už seděli na pohovce, a tak šel otevřít Kasper. Jakmile otevřel dveře, zaťal pěsti a pevně semknul zuby.
"Co tu chceš?" vyprskl jedovatě.
"Promluvit si s tebou. O Chloé. Je tu něco, co ti o ní musím říct, něco hodně důležitého."





0 komentářů:

Okomentovat