úterý 4. listopadu 2014

Podvádíš, podvádím, podvádíme. . .

         Lež a podvody, denní rutina každého z nás, nevěříte?
         Každý den se setkávám se stovkou příběhů a situací, kdy si jenom v duchu říkám: "Proč má někdo takové štěstí?" Ať už jde o milostný vztah, test nebo hloupou karetní hru, každý denně podvádí. Ovšem otázkou zůstává, jaký smysl to pro nás vůbec má? Nejčastěji nás k tomu vede touha být lepší, převyšovat, získat něco lepšího. Avšak nakonec se stejně ve většině případů ukáže, že to byla pouze slepá honba za štěstím. Přestože kolikrát zvítězíme nad svým osudem, podvádět se nevyplácí.
         Občas se pozastavím nad chováním některých lidí. Jedna věc je, když podvádíte při pexesu a jedna věc je, když podvádíte dva roky přítelkyni. Nejvíc mě na tom vždycky zaujme to, kolik toho ti lidé před sebou mají, a přesto to prohlížejí a neváží si toho. Jsou tu třeba tací, co zatím takové štěstí neobjevili, tak proč ho může najít někdo, kdo se ho v brzké době pouze snaží zneužít?
        Přestože nejsem žádný svatoušek, kolikrát je mi i hloupě, když sem tam něco někde opíšu, natož abych zašla tak daleko. A tak mi jenom občas zůstane rozum stát nad tím, s jakým klidem někteří podvádějí a lžou.
        I když to člověku pomůže v danou chvíli ke štěstí nebo úspěchu, myslím si, že  špatné svedomí jednou dostihne každého. Můžete to nazývat karmou nebo čímkoli jiným, ale  všechno zlé je pro něco dobré a všechno dobré se nám jednou zúročí v náš prospěch. Takže ne nadarmo se říká "boží mlýny melou pomalu, ale jistě. "

0 komentářů:

Okomentovat