čtvrtek 20. listopadu 2014

Žij svůj život, ne život ostatních

Z lidí, kteří se starali o to, aby měli svůj život hezký, měli práci, kterou chtějí, měli svobodu, užívali si každou minutu, se stali lidé, kteří závidí těm druhým snad i to, že mají o centimetr delší vlasy. Díváme se do zrcadla a pokaždé najdeme spoustu věcí, které se nám na sobě nelíbí, ale nikdy se pokusíme říct si: "Dneska ti to sluší." "Vypadáš skvěle, není ani jedna věc, která se mi na tobě nelíbí." Projíždíme instagram našich přátel a říkáme si, kéž bychom byli oni, kéž bych mohl/a být taky u moře a v pětihvězdičkovém hotelu, kéž bych se uměla taky takhle líčit a ona je tak hezká a já ne...
Závist. Celý náš život se točí kolem závisti. Se smutnýma oči hledíme na to, co máme my a co jiní. Přemýšlíme o tom, že bychom si některé věci zasloužili víc, a přitom je nemáme. Občas jim pak přejeme, aby se jim na dovolené pokazilo počasí, aby se jim ten nový mobil hned rozbil, aby si tu krásnou, novou a drahou kabelku polily kávou ze Starbucks. Závidíme a odsuzujeme, ale takhle by to být přeci nemělo, ne?
Místo toho, abychom jen stáli nad životem ostatních a porovnávali ho s naším, měli bychom jim popřát, aby si ty věci, které mají, pořádně užili, a aby byli šťastní. Sami pak pochopíme, že je lepší být na ostatní milý a nezávidět. Zahledět se na to, co chceme a jít si za tím. Nechat se ostatními pouze inspirovat a hlavně nebrečet, že náš život není takový, protože když budeme dřít, budeme s tím, co děláme, spokojeni. Náš život dostane nový směr a smysl. Žijme proto, pro co chceme a ne proto, pro co chce žít společnost. Jen my dáváme životu tu správnou cestu. 
Proto teď jsi a koukni se do zrcadla tím správným pohledem a řekni si, jak úžasný člověk jsi, jak dokážeš udělat svůj život dobrým, aniž bys záviděl druhým, protože se život se dá žít i jednoduše.

0 komentářů:

Okomentovat