čtvrtek 5. února 2015

New project of 2015: "Heart for book"

Ahoj!
Je tu nový měsíc a s ním přichází i náš nový projekt "Heart for book" neboli "Srdce pro knihu". Chtěli jsme vytvořit něco nového a dlouho jsme hloubali nad tím, co to bude.
Sociální sítě a celkově internet je v dnešní době nedílnou součástí každodenní rutiny každého z nás (a kdo říkáte, že ne, tak pěkně lžete!). Blogy a vlogy jsou v poslední době dost populární záležitostí nejen mezi mladými lidmi v našem věku a víc, ale hlavně mezi těmi mladšími. Malé 12-13 leté holky sledují různé tutoriály o kosmetice, ba dokonce mají i svůj vlastní kanál a samy natáčejí, jak se líčí nejznámějšími drahými produkty, které podle mě, by ani neměli tak mladým dívkám do rukou přijít, ale tak to už je věc každého. Nemluvě o klukách, kteří místo toho, aby si po škole šli odřít kolena na fotbalové hřiště nebo lezli po stromech a dělali typické dětské lumpárny, vysedávájí ve svých pokojích se zataženými roketami, aby jim sluníčko nesvítío do monitoru a oni tak mohli sledovat různé let's playe nebo hrát hry a cpát se při tom brambůrkami s kolou. Asi si říkáte: "Proč?" Všechna tahle mladá generace prakticky žije připojena k internetu pupeční šňůrou jen co se odpojila od té prvotní. Všechny tyhle děti se každý den shlíží ve videích, kteří natáčejí naši vrstevníci a za celý tým můžu říct, že si myslíme, že tohle není správné. No řekněte, kam tento svět spěje? Děti vyměnily knížky za internet, panenku za rtěnku a kolo za počítačovou židli. Tahle problematika dnešní mládeže  se za pár let zúčtuje a nejen rodiče, ale hlavně jejich děti si uvědomí následky, které zaručeně ovlivní jejich vzdělání a vědomosti, tudíž jejich budoucnost.
 Nejhorši ale je, že někteří si tuhle cestu vybrali sami, sami chtěli vyrůst a stát se stínem své oblíbené dospělé blogerky už ve 13. Avšak jsou tu děti, které tahle cesta ani nezajímá, mají svůj vlastní potenciál. Bohužel stát se oblíbený a braný partou kamarádu je těžké, a tak se stávájí dalšími obětmi tohohle procesu kopírování jen proto, aby držely trendy, a tak si udržely přátelství. A tohle je podle nás obrovská škoda.
Když dáte dětem na výběr, aby prostřednictvím internetu nebo knihy našly sami sebe, většina z nich si vybere internet. Já se jim nedivím, kdo by stál o obyčejné knížky? A právě proto jsme vytvořili tento projekt.
Budeme se  tu  snažit psát recenze co možná nejzajímavějši recenze na knihy, které jsme přečetli a stejným způsobem, jako někdo propaguje kosmetiku, my budeme propagovat knížky. Doufáme, že Vás tento projekt zaujme tak, jako zaujmul nás a oslovíme tak mnoho nových a hlavně mladých čtenářů. Budeme moc rádi, když zálibu  pro knížky najdete nakonec nejen ve svém volném čase, ale i ve svém srdci.


                                                                                                                    Kolektiv Hangout 4 Us






0 komentářů:

Okomentovat